Меню Закрити

В ІХХТ відбулась літня хіміко-біологічна школа «С&В Camp»

З 17 по 21 червня 2024 року в Інституті хімії та хімічних технологій проходила Літня хіміко-біологічна школа «С & В Camp», для учнів шкіл м. Львова та області. Ця школа організована у співпраці з Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації Університету та Львівською обласною Малою академією наук.

В рамках школи, учні 8-10 класів мали можливість виконувати проєкти та знайомитися з діяльністю кафедр Інституту хімії та хімічних технологій. Протягом тижня для юних дослідників були організовані:

  • Пізнавальні екскурсії. Учні мали змогу побачити сучасні лабораторії та аудиторії Інституту, де відбувається науково-дослідна робота. Родзинкою Школи стала екскурсія на підприємство «Полімер-Електрон», організована викладачами кафедри ХТПП.
  • Демонстрації та тренінги. Викладачі інституту провели ряд демонстрацій хімічних реакцій та навчальні тренінги, що дозволили учням поглибити свої знання з хімії. На кафедрі ХТНР проф. Знак З.О та доцент Мних Р.В. розказали про можливості очистки вод від хімічних забруднень. Аналіз палив та олив, екскурс в світ нафтохімії здійснили проф. Гринишин О.Б. та доц. Червінський Т.І. Аналізували сировину харчової промисловості на кафедрі ТОП з доц. Івасівим В.В. та Нагурською О.М. Світ органічної хімії, захоплюючі досліди та екскурсію на напівпромислове виробництво провели на кафедрі ОХ проф. Будішевська О.Г., Варваренко С.М., Носова Н.Г. З особливостями фармацевтичних виробництв та біотехнологічних процесів ознайомили на кафедрі ТБСФБ проф. Лубенець В.І., та Гавриляк В.В. Значення фундаментальної підготовки для фахівців з хімічних технологій довели на кафедрі ФАЗХ проф. Шаповал П.Й., доц. Стаднік В.Є., Созанський М.А.. Про важливі аспекти моделювання обладнання для виробництв дізналися на кафедрі ХІ від доц. Нагурського А.О. та асист. Чижовича Р.А.
  • Виконання проєктів. Учасники самостійно виконували проєкти, що дало їм можливість попрактикуватися у проведенні хімічних аналізів. Проєкт «Дослідження якості питної води» реалізовували на кафедрах ХТНР та ТОП (керівники Л.Я. Паляниця, Р.В. Мних та О.М. Нагурська). Проєкт «Дослідження і застосування природних біологічно-активних сполук» виконано на базі кафедри ТБСФБ (керівники В.В. Гавриляк, О.З. Комаровська-Порохнявець).

Один з головних проєктів школи був присвячений дослідженню якості питної води. Під керівництвом доценток кафедри ТОП Любові Паляниці та Оксани Нагурської, учні виконували наступні завдання:
За підсумками проєктів школярі підготували та презентували звіти.

Літня школа «С & В Camp» стала важливою подією для юних дослідників, надавши їм унікальну можливість зануритися у світ науки та відчути себе частиною академічної спільноти.

Дякуємо організаторам та учасникам за їхній внесок у розвиток наукової діяльності серед молоді та популяризацію хімії як захоплюючої і важливої науки!